top of page

Costa Rica, Puntarenas

Costa Rica, Nicaraguan eteläinen naapurivaltio, tunnetaan suomalaisittain paitsi luonto- myös kalastuskohteena. Molemmista pääsee nauttimaan kun hyppää ammattitaitoisen kalastusoppaan kyytiin jasuuntaa merelle.


Jaakkola Toursin yhtenä kohteena on Puntarenas Costa Rican Tyynenmeren puoleisella rannikolla. Useiden kilometrien pituinen mutta hyvin kapea, hiekkarantojen ja ravintoloiden reunustama niemi tarjoaa upeat mahdollisuudet sekä rantaelämään että kalastukseen.


Alueen etuna on, että kovatkaan kelit eivät pääse täällä herkästi vesille lähtemistä estämään, koska avomereltä puhaltavaa tuulta hillitsee lännen-etelän suunnalla pitkä niemi ja joukko saaria. Pahimmassa
tapauksessa voidaan kalastaa lahden perukkaan laskevalla joella, jossa tuuli viimeistään rauhoittuu.


Nicoyanlahti ei tarjoa parastaan kalastajalle, joka haaveilee vain monikymmenkiloisista vonkaleista siimansa päähän. Toki sellaisetkin ovat tuurilla mahdollisia. Paljon todennäköisempää kuitenkin on, että vavat taipuvat muutaman kilon painoisten kalojen iskuista.


Mahdollisia saalislajeja ovat erilaiset makrillit, piikkimakrillit, tonnikalat, boniitit, robalot, nokkakalat, napsijat, meriahvenet, barrakudat, rauskut sekä erikoisilla evillä varustetut kukkoahvenet (roosterfish),
unohtamatta myöskään corvina, josta on saatu täällä jopa maailmanennätyskokoinen yksilö.


Kalastus tapahtuu keskikatoksella varustetuista veneistä, joissa mahtuu kalastamaan neljä henkeä kussakin.
Kalastustavaksi voi valita niin heittämisen kuin vetouistelun. Erityisen jännittäviä hetkiä pääsee kokemaan, kun selkävesiltä löytyy pikkukalajahdissa oleva tonnikala- tai piikkimakrilliparvi. Sellaiseen kuhinaan heittämällä on tuikea tärppi enemmän kuin todennäköinen.

bottom of page